26/11/11

Altres coses destacades sobre la selva Amazònica...

Als factors físics podem trobar… el relleu i la superfícies, que és pla i baix, cobert per sabanes i selves. Les superfícies elevades tenen altures entre els 500 i 3000 metres d’altitud. També hi ha el clima, on al nord hi ha estacions de pluges que poden durar 8 mesos, mentre que al sud és difícil diferencia si és una estació humida o seca. Tota la selva presenta temperatures mitjanes de 28 ºC.

Als factors biòtics tenim… la fauna i la flora, on existeixen innumerables espècies de plantes, milers de aus, molts amfibis i milions d’insectes. La fauna és molt variada, el número total d’espècies de mamífers arriba als 190, la resta, 12 espècies de carnívors, 33 rosegadors, 1 de manatí, 1 de toníma, 405 vanats, 11 de marsupilamis i molts més. La flora, es classifica amb boscos humits, boscos tropicals, subtropical, etc. El Amazones compta amb un 5% de sabana, 90% de bosc i 5% d’altres vegetacions. Pel que fa als indígenes, viuen quantitats de grups autòctons (al llarg del riu Amazones). Les tribus desconegudes és creu que estan més o menys al centre principalment.

Als altres factors i trobem… la desforestació. La conca de l’ Amazones conté un 40% i un 50% de les espècies de la Terra. Conté espècies terrestres i aquàtiques de les quals, 27000 estan amb perill d’extinció per culpa de la tala de 1800 hectàrees de bosc cada hora.

No hay comentarios:

Publicar un comentario