26/11/11

La fauna de la selva Amazònica (Part 2)


Les causes de que desapareguin aquests apreciats animals, és la desforestació, la qual cosa, fa que es disminueixi el seu territori i desaparegui el seu hàbitat. També és degut algunes vegades a la caça furtiva, les condicions climàtiques (canvis), etc. Segur que tots coneixeu el famós lloro de l’ Amazones, és una espècie molt apreciada, protegida i que algunes persones riques la tenen degut a la gran quantitat de diners que costa o el gran esforç de capturar-lo. Bàsicament el tenen com a animal de companyia i el tracten com un “ajudant” en alguns casos.

Un dels animals més famosos però no es creu que estigui en perill d’extinció és la serp pitó i l’anaconda. Tant la taràntula Amazònica, la pitó, l’anaconda, la cobra, el gripau, etc, són animals venenosos, concretament famosos per aquest motiu. La referència del fet que no es sap si estan en perill d’extinció o no es els motius que porta capturar-los. Les serps, per la seva pell, les aranyes pel seu verí per fer-ne productes curatius mitjançant processos i el gripau per defensar la vida, abans no el piqui. Són animals que cal tenir en compte i vigilar amb ells si algun cop aneu a la selva Amazònica, per què són perillosos, i en la meva opinió, el principal perill de la selva: els animals. Tant aquests animals, com els insectes: la formiga gegant, el mosquit, etc. Són animals que encara que siguin petits, van amb plagues, i et poden portar problemes, els mosquits i les seves picades no són gens agradables per les inflamacions que deixen i un gran malestar, i les formigues se’t mengen viu . Per altra banda, pots gaudir de la fauna que caracteritza la selva Amazònica, observant els majestuosos animals fent la seva vida, com els ocells, els mamífers, etc. Un dels mamífers característics de la zona és el goril·la roig:

Els experts treballen per què no desapareguin més espècies de la selva Amazònica, tant animals com vegetals, per què fa que aquest lloc sigui especial.

No hay comentarios:

Publicar un comentario