26/11/11

La vegetació de la selva Amazònica (Part 2)

Podem trobar centenars de milers de flors i plantes al Amazones. Un exemple molt comú és el lliri.
Una planta que s’hi assembla molt és la Eucharis: la diferencia una mica el nombre de pistils que conté a l’interior dels petals, el tamany de la flor i la tija.


Molts dels animals que habiten a la selva Amazònica, s’alimenten de moltes d’aquestes plantes, concretament no són flors, si no plantes, de les flors majoritàriament els insectes. Hi ha molta varietat de plantes, tanta, que els experts diuen que casi tots els tipus de plantes i flors es troben a l’interior d’aquesta selva, a part dels diversos tipus que encara no s’han descobert ni estudiat. Entre ells hi ha les plantes medicinals, on els experts també creuen que més del 80% de plantes medicinals es troben en la selva Amazònica i se’n desconeixen els noms, com són, les característiques, etc.

Un exemple de planta medicinal de la selva Amazònica, de les poques que es coneixen es la guayusa, i els efectes que té són: estimula els nervis i la musculació.

Al llarg del temps s’aniran descobrint i estudiant nous tipus de plantes que s’aniran trobant, etc. Les aigües del Amazones també contenen plantes, com algues, nenúfars i fins i tot, una espècie pròpia d’allà: La Victòria Amazònica, de la qual, les fulles, circulars, fan més d’un metre de diàmetre.

                                                                                               

No hay comentarios:

Publicar un comentario